Csomagajánlataink

Hévíz

A legtöbb üdülőhelytől eltérően Hévíz minden évszakban várja vendégeit. Tavasszal a virágba borult város fogadja az idelátogatókat: könnyed sétára a tavat körbeölelő véderdő csábít, míg komolyabb túrára a páratlan Keszthelyi-hegység és a Balatoni dombság lankáin van lehetőség. Nyáron a strandolás, a Tófürdő területén megépült gyermekmedence és a színes nyári programok örvendeztetik a kikapcsolódásra vágyókat. Ősszel és télen a sajátos mikroklíma varázsolja egyedivé a várost. Kihagyhatatlan élmény a tó télen is meleg vizében ellazulva meleg párafüggönyön átszemlélni a behavazott tájat. A tó biológiai stabilitását a víz évek óta változatlan hőfoka igazolja, amely a leghidegebb téli napokban sem csökken 24-26 C° alá. A Hévízi gyógytó egyedülálló természetvédelmi területen fekszik, ahol a tavat körbeölelő erdő szélvédettséget biztosít. A víz folyamatos párolgása tisztítja a levegőt, a fürdőzők számára por- és allergénszegény környezetben való pihenést tesz lehetővé, így szolgálva a munkában megfáradt ember teljes testi és lelki felüdülését.

Keszthely

A Balaton fõvárosa, legfontosabb látnivalói a történelmi belvárosban található Festetics-kastély, amely az ország egyik legszebb barokk kastélya, az 1386-ban épült gótikus templom, és a sétáló utcában található Pethõ Ház. Sétánkat egy igazi kommentált borkóstolóval koronázhatjuk meg a Fõ tér közelében levõ Bacchus Bormúzeumban.

Gyenesdiás

Az egykori hegyközség kitûnõ kiindulópontja a Keszthelyi-hegység kirándulóhelyeinek, több turistaút is keresztezi itt egymást. Erdei tornapálya, több kilátó, három lovasiskola gondoskodik az aktív pihenésrõl. Itt található a környék egyik legszebb balatoni fövenystrandja is.

Vonyarcvashegy

Területének túlnyomó többsége szõlõhegy volt. Ma is jelentõs a szõlõkultúra. Kellemes sétákat tehetünk a települést övezõ dombokon, akár gyalog, akár kerékpárral, megkóstolhatjuk a szõlõsgazdák borait. A Vonyarci Borászati Szövetkezet a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem által nemesített szõlõfajtákból készült különleges borokat kínál.

Balatonederics

A balatonmelléki település legfontosabb látnivalója az Afrika - Múzeum és Vadaspark, mely a nemrég elhunyt világhírû vadász, Dr. Nagy Endre hagyatékát õrzi.

Szigliget

A vulkanikus hegykúpra épült vár romjai közül csodálatos a balatoni panoráma.

Badacsony

A zöld hegyoldal a bazaltoszlopokkal, a rendezett szõlõsorok az apró fehér pincékkel meseszerû látványt nyújtanak. Egyik legõsibb borfajta a Kéknyelû, a legismertebb a Szürkebarát. A hegyoldalban épült Kisfaludy-ház teraszáról felejthetetlen a kilátás. Séta közben szinte bármelyik pincébe bekopogtathatunk egy pohár házi borért, megkóstolhatjuk a balatoni halászlét a Halászkertben, részt vehetünk a közeli Riza - pusztán egy borkóstolón, vagy egy "paraszt lakodalomban".

Nemesgulács

Aprócska falucska a vulkanikus hegyek között. A Pöttyös-major lovasbemutatója (magyar ötösfogat) és a "Vadrózsák" népitánca megér egy kirándulást.

Tapolca

Természeti ritkaságát, a tavas-barlangot 1902-ben fedezték fel. Érdekességét a benne levõ zöldes színû tavak nyújtják, melyeken csónakázni lehet. A barlang meleg páradús levegõje jó hatással van a légzõszervi betegségekre.

Sümeg

A Dunántúl egyik legfontosabb vára, ma már étterem is mûködik itt, a nyári idõszakban lovagi tornával szórakoztatják a vendégeket. A tornát középkori hangulatban eltöltött vacsora követi, ahol a korabeli ételek mellett a korabeli étkezési szokásokkal is megismerkedhetünk.

Zalaszántó

A falucskáról mindenkinek a buddhista békeszentély, a Sztupa jut eszébe, pedig a XV. században épült templom, is jelentõs látnivaló. A környéken több romvár található (Tátika, Rezi). Ha megéhezünk, betérhetünk a Turul étterembe, amely hamisítatlan falusi ízekkel várja a vendégeit.

Balatonszentgyörgy

A település érdekessége a XVIII. században épült Csillagvár, mely csillag alakjáról kapta nevét. A múzeum megtekintése után vendégei lehetünk egy igazi parasztlakodalomnak is.

Kis-Balaton

A részben "újraélesztett" mocsárvilág az ornitológusok paradicsoma, a Kányavári-szigetet felkeresve bárki gyönyörködhet a csodálatos madárvilágban.

Vissza az oldal tetejére
Főoldal Galéria